50 bankrabló szállta meg a CIB Medve utcai székházát

Pénzcentrum2011. június 22. 18:32

A rendőrséget is értesítette a CIB Bank, miután bankrablási kísérletnek értékelte a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) szerdai demonstrációját. A bank közlése szerint a szövetség tagjai félelmet keltő módon viselkedtek a bank dolgozóival és ügyfeleivel szemben.

Szerdán a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) mintegy 50 szimpatizánsa jelent meg a CIB Bank Medve utcai székházának bankfiókjában.

A pénzintézet közlése szerint az akció célja deklaráltan az ügyfélforgalom ellehetetlenítése volt, hiszen valós ügyféligényekkel, fióki ügyintézést igénylő kérdésekkel nem fordultak a demonstrálók a fiók munkatársaihoz. A demonstráció résztvevői félelmet keltő módon viselkedtek a bank dolgozóival és ügyfeleivel szemben, így az akciót bankrablási kísérletnek értékelve a bank biztonsági szolgálata a fiók bezárása és a rendőrség értesítése mellett döntött.

A CIB Bank alapvető célja a folyamatos üzletmenet biztosítása valamint betéteseinek és befektetőinek védelme. Így amennyiben a jövőben hasonló jellegű, előre be nem jelentett demonstrációval és fenyegető fellépéssel szembesülünk, azt a továbbiakban is bankrablási kísérletnek tekintjük, és ehhez kapcsolódóan minden szükséges jogi lépést meg fogunk tenni - olvasható a pénzintézet nyilatkozatában.

A Pénzcentrum.hu kérdésére Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke elmondta, hogy 30-45 perces demonstrációjukat sorszámtépéssel kezdték. 50-60 önkéntes vett részt az akcióban, melynek célja a banki forgalom akadályozása volt. "Megígérték, hogy küldenek valakit az igazgatóságról, de a rendőrök jöttek ki" - mondta Éliás. A rendőrök nem állítattak elő senkit, nem intézkedtek senki ellen, egyedül a VÉSZ elnöke maradt a helyszínen 45 percig.

Az ügy előzménye egy elszámolási vita. Az ATA Ingatlan Ingatlanforgalmazó Kft. szolgáltatásai utáni követelését nem fizette ki egy technikai hibára hivatkozva a CIB Bank, annak ellenére, hogy a követelést írásban is elismerte a pénzintézet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 


Éliás Ádám arról tájékoztatta lapunkat, hogy a pénzintézet a vitás ügy rendezéséig további demonstrációkra számíthat.

 

Címkék: