Kisvállalkozó vagy? Vigyázz a pénzedre!

Világgazdaság2011. május 20. 09:32

Újfajta csalási módszer jelent meg az országban: reklám e-maillel próbál meg pénzt kicsalni kis- és középvállalkozások vezetőiből egy fiktív cég - írja a vg.hu olvasók beszámolója alapján.

Az átverés egy reklám e-maillel indul, amelyben egy magyar személy németországi bejegyzésű cég nevében üzletet ajánl. Mint írja, magyarországi cégek, vállalkozások részére kínálnak értékesítési kapcsolatot a német nyelvterületű országok felé.

Azt ígérik, hogy elkészítik a cég német nyelvű weboldalát vagy áruházát, ügyfélszolgálatot biztosítanak, üzletkötőkkel szerződnek az adott termék vagy szolgáltatás értékesítésére, marketing-kampányt indítanak, valamint németországi irodát és levelezési címet ajánlanak. Mindezt 250 ezer forint beugróért, illetve a szolgáltatások, termékek eladásából származó 3 százalékos jutalékért.

Több hazai vállalkozó is úgy nyilatkozott, hogy miután fizettek, az ígéretekből semmi nem valósult meg, a vélelmezett csaló pedig elérhetetlen. Először akkor vált gyanússá az ügylet, amikor az egyik, a szokásosnál szemfülesebb potenciális áldozat referenciákat kért az illetőtől, aki pusztán egy hat cégnévből álló listát tudott mutatni némi időhúzás után, ám németországi weboldala egyiküknek sem volt.

A károsultak most egységbe tömörülve próbálják visszaszerezni a pénzüket. Többségük jóval többet is fizetett 250 ezer forintnál, mivel a személyes megbeszélésen már 2 500 euróról volt szó, mondván, "a titkárnő véletlenül téves összeget írt az e-mailbe".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: