Az Unicreditnél is jön a Széchenyi-kártya

Pénzcentrum2011. április 21. 17:17

Már közel 10 éve van piacon a vállalkozásokat támogató Széchényi-kártya. A válság alatt szinte egyedüli forrásként állt a Kis- és Középvállalkozások rendelkezésére a program, amelyhez új tagintézmény csatlakozott az Unicredit Bank képviseletében.

Az Unicredit Bank terveiben szerepel nemcsak a Széchényi-kártya bevezetése, hanem a program további termékeinek piacra vitele is. Széchényi beruházási hitel, önerő-kiegészítő hitel és a támogatást kiegészítő hitelkonstrukciók 2011 őszében kerülnek majd a bank kínálatába.

A Széchényi-kártya által nyújtott vállalkozói hitelek futamideje 1+1 év lehet, hitelköltsége a bubor és 4 százalék, ami állami támogatással bubor és három százalékra csökken, ennyit kell hát fizetnie a Kis- és Középvállalkozásoknak. Egyéb költségek a bankok és hitelintézetek kondíciós listájában szerepelnek. Jelenleg a most bevezető Unicredit Bankon kívül az Erste, OTP, MKB Bank, Volksbank, valamint a takarékok rendelkeznek Széchényi-kártyás termékkel.

A Széchényi-kártya nem más, mint egy folyószámla-hitelkeret és egy bankkártya kombinációja, amellyel az ügyfeleknek a következő szolgáltatásokat nyújtják a hitelintézetek: átutalás teljesíthető, bankfiókban készpénz vehető fel, pénzkiadó automatából készpénz vehető fel, Kártyával bonyolított vásárlás ellenértéke egyenlíthető ki, a számlára készpénz fizethető be, átutalás írható jóvá, a számla egyenlege vagy a hitelkeret egyéb módon felhasználható.

A ma tartott sajtóeseményen Krisán László, a KA-VOSZ vezérigazgatója kiemelte a Széchenyi Kártya jelentőségét, számokban annyit mondott, hogy évente mintegy 130-140 milliárd forint hitelt helyeznek ki ilyen formában a vállalkozásokhoz. Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára közölte, a Széchenyi Kártya az elmúlt 8 évben már bizonyított. Nagyon fontos, hogy a források gyorsan kerüljenek a felhasználókhoz, ezt a célt szolgálja a pályázati rendszer egyszerűsítése is - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke megjegyezte, a kkv-szektornak ma óriási problémái vannak, a túlélésért küzdenek. A Széchenyi Kártya nagy segítség, de önmagában még nem oldja meg a problémákat. A gödörből mindezidáig nem sikerült kimászni, a beruházások még nem indultak el, és a lakossági fogyasztás sem élénkül. Parragh hozzátette, a program csak akkor lehet sikeres, ha a magyar gazdaságpolitika sikeres.

Demján Sándor is felszólalt az eseményen, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta, az EU-s forrásokat jelenleg nem a termelésbe fektetik. Enélkül azonban egy ország a nemzetközi versenyben elveszik. Demján a kormány gazdaságpolitikája kapcsán elmondta, egyetért a kiadások csökkentésével, azonban hangsúlyozta, a kiseő összegeknek minél előbb vissza kell áramolni a gazdaságba.

Címkék: