Időjárásjelentéseken nyerészkedhetett egy cég

Pénzcentrum2011. február 17. 09:44

A piaci ár alatt vásárolta meg, és húszszoros áron értékesíthette tovább az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által szolgáltatott időjárásjelentéseket egy cég. Mindeközben a munkatársak saját zsebre számlázva vállaltak médiaszereplést - írja a Népszabadság.

Az OMSZ élére újonnan, immár másodjára, kinevezett Dunkel Zoltán felülvizsgáltatta a távozása óta kötött szerződéseket. A nagy botrányt kavaró 2006. augusztusi tűzijáték után távozni kényszerülő Dunkel állítása szerint az azóta kötött szerződések hátrányosak a szolgálat számára.

Illés Zoltán környezetügyi államtitkár véleménye is Dunkel állításait erősíti meg, szerinte a szerződésekben szereplő szolgáltatások és árak nem arányosak egymással. A tévék konyhájára is többszörösét hozzák az időjárásjelentés körüli hirdetések, mint az OMSZ bevétele.

Az alkalmazottak saját magánvállalkozásaik segítségével számláznak különböző médiaszerepléseik után. Dunkel Zoltán szerint ez tarthatatlan, ezeknek a médiaszerepléseknek a szolgálat eredményét kellene növelnie, hiszen szerepléseikre kizárólag az OMSZ-ben elvégzett munkájuk miatt hívják őket.

Az ügynek további személycserék és szerződés felülvizsgálatok lehetnek a következményei, valamint a jogi helyzet tisztázása érdekében új szabályzó törvényjavaslat várható Illés Zoltán környezetügyi államtitkártól.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: