Piacvezető lett a világ 9. legnagyobb országában a magyar cég

Pénzcentrum2011. február 1. 08:47

40%-os exportnövekedést ért el tavaly a magyar HELL Energy, amely teljes gyártását tavasztól Magyarországra, Szikszón épülő új üzemébe helyezi át. A népszerű energiaital a világ kilencedik legnagyobb területű országában, Kazahsztánban is hatalmas sikert aratott, hiszen tavaly, már a forgalomba kerülés évében piacvezető pozíciót szerzett. Ez nagyban annak köszönhető, hogy a helyi disztribúciós láncokban, összesen 34 ezer értékesítési ponton juthatnak hozzá a vásárlók. A HELL Energy 2011-re több mint 50%-os növekedést tervez a külpiacokon.

2010-es kazahsztáni piacra lépésével második legnagyobb külpiacát teremtette meg a magyar energiaital gyártój. A miskolci székhelyű vállalkozás tavaly több mint 4 millió dobozt értékesített a 15 millió lakosú szovjet utódállamban, de több másik FÁK államban is sikerrel vetette meg a lábát: a partnerek kiválasztását és a beviteli engedélyek beszerzését követően az idei év elején Oroszországba, Belorussziába és Kirgíziába is elindulnak az első szállítmányok, Ukrajnában pedig már jelenleg is folyik az értékesítés.

"Tavalyi exporttevékenységünk legnagyobb eredménye egyértelműen a kazahsztáni piacvezető pozíció megszerzése volt, amely egybevág a magyar gazdaság azon irányú törekvéseivel, miszerint az Európai Unió helyett a felértékelődött FÁK államok irányába terjeszkednek a vállalkozások. A Szikszón épülő üzemünknek köszönhetően - amely március végén kezdi meg a termelést - tavasztól még rugalmasabban tudjuk kiszolgálni külpiacainkat, amely további növekedést jelenthet majd exporteredményeinkben. Az elért 40%-os növekedés óriási sikerként könyvelhető el a szűkülő fogyasztással jellemezhető, nehézségekkel küzdő, gazdasági fejlődésében lelassult Európai Unióban" - mondta el Dunai András, a HELL Energy exportigazgatója.



Az energiaital már 24 országban érhető el, a FÁK államokon kívül a vállalat célkeresztjében közép-kelet európai és nyugat-európai országok is megtalálhatóak: míg Görögországba és Spanyolországba a napokban indulnak az első szállítmányok, a szlovák, és - húsz millió eladott dobozzal - a román piac már négy éve igazolja a magyar energiaital térhódítását.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az exportigazgató bizakodó a jövőt illetően, tervük, hogy újdonsült nemzetközi piacaikon már a belépést követő első évben a top három brand közé kerüljenek, a harmadik évre pedig megszerezzék a piacvezető pozíciót.

 

Címkék: