Bukja a celeb a pesti luxuséttermet?

Pénzcentrum2011. január 1. 14:02

Nem javul, hanem inkább romlik a brit sztárszakács, Gordon Ramsay anyagi helyzete.

A tévéből ismert séf nem kevesebb, mint 212 millió forintnyi összeggel tartozik a New York-i adóhatóságnak, amely már intézkedett is az összeg behajtására - írja a Blikk.

Ramsay jelzálogot tetetett néhány éttermére, amelyek egyébként is csődben voltak évek óta. A világválság nehéz éve alatt utoljára egyik legmenőbb, New York-i éttermétől kellett megválnia, most úgy néz ki, búcsút mondhat a többinek is.

Ősszel terjedt el a híre, hogy nálunk is akar nyitni egy luxuséttermet: Ramsay körülbelül 6 millió forint bérleti díjat szeretne havonta fizetni, elvárása pedig az, hogy a helyiség frekventált, belvárosi helyen legyen, utcafronttal és gazdasági bejárattal.


JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Pénzcentrum által megkérdezett ingatlanpiaci elemzők szerint reális a Ramsay Holdings által meghatározott ár. Ennyiért jó eséllyel találhatnak megfelelő helyiséget, például az Andrássy úton, a Liszt Ferenc téren, az V. kerület megújult részén, vagy akár az Arany János utcában. Könnyen lehet, hogy az anyagi problémák miatt a pesti étterem nyitása is veszélybe kerül.

Címkék: