Csőd! Felszámolják a magyar mintacéget

Pénzcentrum2010. október 12. 09:32

A tegnapi határidőig egyetlen pályázat sem érkezett a közel egy éve felszámolás alatt lévő hollóházi Royal Martin Porcelán Kft. vagyonelemeinek megvásárlására. A hatalmas tartozás ellenére a tulajdonosok tovább fejlesztenék a kisebbik hollóházi gyárat - írja a Napi Gazdaság.

A nettó 250 millió forintért meghirdetett vagyonelemek annak ellenére nem keltek el, hogy a cég egyik társtulajdonosa, Ján Hetnerovic úgy nyilatkozott: további fejlesztéseket és kockázatitőke-partner bevonását tervezik. Ez pedig gyakorlatilag arra utalt, hogy kiegyezésre törekednek hitelezőikkel, vagy épp ők maguk veszik meg a vagyonelemeket a felszámolótól. 



Nagyobb térképre váltás

A kisebbik hollóházi porcelángyár felszámolását tízmilliós adóssága miatt egyik beszállítója kezdeményezte, ezen kívül a hitelező bankjának tartozik. A cég összes tartozása a most meghirdetett vagyonelemek irányárához közelít.

Az ingatlanok felújítását elkezdték a tulajdonosok, a cég 2008-ban nettó 84 millió forintot nyert egy, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására kiírt pályázaton.A szlovák tulajdonosokkal rendelkező Royal Martin jelenleg hét alkalmazottat foglalkoztat, a menedzsment rövid időn belül folytatni kívánja a tervezett fejlesztéseket.

Címkék: