Önerőhitel állami támogatással - januártól

Pénzcentrum2010. október 11. 09:17

A válság miatt már korábban behúzták a hitelféket a bankok, a rájuk kirótt különadó miatt pedig tartani lehet attól, hogy megint nehezebben jutnak többletforráshoz a hazai vállalkozások. Rajtuk segíthet a kibővülő Széchenyi Kártya Program - írja a Népszava.

A 2011 januárjára beharangozott Széchenyi Önerőhitel megkönnyíti az uniós pénzekhez jutást, ugyanis ezzel az államilag támogatott hitellel előfinanszírozhatók az elnyert pályázatok, amelyek kiadásait a közösség utólag téríti meg.

Az év második felében kibővült felhasználási lehetőségek mellett fontos lesz, hogy a különféle állami és európai uniós pályázatokon résztvenni kívánók esélyeit növelheti a jövő januártól hozzáférhető Széchenyi Önerőhitel.

A hitel olyan vállalkozások számára elérhető, melyeknek nincs lejárt köztartozásuk, nem állnak csőd vagy felszámolási eljárás alatt, és nem végeznek olyan tevékenységet, amelyek kizáró tényezők lehetnek (ilyen például a fegyver- és lőszergyártás, a szerencsejáték, a mezőgazdasági tevékenység). A hitelbírálatot megkönnyíti, hogy a korábbi konstrukcióhoz hasonlóan most is előszűrést végeznek a helyi kamarák és VOSZ irodák, így a vállalkozó már az igénylésnél tisztában lehet esélyeivel.

Címkék: