Vége! Megbukott nálunk a híres kávézólánc

Pénzcentrum2010. március 4. 08:47

Végelszámolását kezdeményezte a Gloria Jean's Coffees kávézóit egy éve bezáró üzemeltető Gourmet Products Vendéglátó és Kereskedelmi Zrt. - értesült a Napi Gazdaság.

A hazai franchise-jogokat birtokló cég tavaly márciusban jelentette be, hogy megszünteti három budapesti üzletét. A teljes kivonulásról ekkor még nem esett szó, a társaság a piac figyelemmel kísérése mellett "megfelelő időben új üzletek nyitásában" reménykedett, terveik azonban nem teljesültek.

 


A prémium minőségű kávéiról ismert Gloria Jean's első egysége a Hősök terén nyílt, később a Mammut bevásárlóközpontban, 2008 szeptemberében pedig a Teréz körúton hoztak létre üzleteket - a GP ügyvezetője akkor még 10-15 kávézóról szóló tervekről beszélt.

Kiderült: itt nyíltak új SPAR-üzletek -kattints!

A lánc a gazdasági válság negatív hatásaival, valamint a magas és rugalmatlan bérleti díjakkal magyarázta, hogy az üzletek fenntartását nem tudja tovább finanszírozni. Az amerikai eredetű, de ausztrál tulajdonban álló Gloria Jean's több mint harminc országban, mintegy kilencszáz egységgel működik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Aktuális Pénzcentrum-körképek: Kattints!

Melyik bank hol NEM ad hitelt? Feketelistás települések

Történelmi mélységben a kamatok: megmutatjuk, hova ne vidd a pénzed!

Címkék: