Szenzációs magyar találmány - világszerte várják!

Pénzcentrum2010. január 28. 09:02

Hetek kérdése és elkészül az első bedobozolt Leonar3Do, indulhat a háromdimenziós virtuális teret alkotó eszköz forgalmazása - írja a Világgazdaság.

Rátai Dániel, a termék feltalálója elmondta: a találmányra épülő családi vállalkozás megtalálta a termék hazai gyártóját, a Dunavarsányban működő Caro Kft.-t. A termék piacra lépését Rátai szerint már világszerte várják a disztribútorok. Elsőként három piacon tesztelik az eszköz fogadtatását: Izraelben, Brazíliában és Japánban.

A feltaláló számításai szerint a legtöbb piacon 750 euró (200-210 ezer forint) körüli áron lehet majd megvásárolni a terméket. A virtuális valóságra építő, többszörösen is díjazott találmány használatával komplett interaktív háromdimenziós konfigurációvá egészíthető ki a személyi számítógép.

Az eszköz segítségével a monitor előtti térben 3D-ben lehet például rajzolni, gyurmázni. A rendszer lényege, hogy a monitoron elhelyezett szenzorok érzékelik a 3D-s szemüveg, valamint a madár formára emlékeztető 3D-s egér helyzetét, és így mindig a felhasználó fejpozíciójának megfelelő, valós benyomást keltő kép keletkezik.

Címkék: