Ferrari-alkatrészek Magyarországról: bővít a gyártó

Pénzcentrum2009. december 22. 08:47

Jelentős beruházással fejlesztené európai központtá székesfehérvári gyárát a csúcsminőségű elektronikai cikkeket gyártó Harman International -írja a Napi Gazdaság.

Világszerte három gyártási központ kialakítását határoztuk el a fejlődő piacokon, Mexikó és Kína mellett székesfehérvári üzemünk lesz ezek közül az egyik - mondta a Napinak Dinesh C. Paliwal elnök-vezérigazgató. Miközben az Egyesült Államokban, Németországban, Nagy-Britanniában és Svájcban összesen közel 2000 dolgozótól vált meg a cég, a magyarországi létszámot 400 főről 700-ra emelik a mostani bővítéssel; a következő lépésben 1400, három-négy éven belül pedig 2000 főt foglalkoztatnának.

A jövőben a Harman integrált, teljes értékű termékek gyártásában gondolkodik Magyarországon, az egyes részegységek előállításától az összeszerelésig.

A mintegy tízezer főt foglalkoztató Harman International európai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai üzemeiben luxuskategóriás autókhoz tervez, gyárt és értékesít csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat és elektronikai egységeket. Megrendelői között szerepel a BMW, az Audi, a Mercedes, a Porsche, és a Ferrari is.

Címkék: