Szépen termel a Mikulásgyár: 30 százalékos növekedés

MTI2009. december 18. 12:32

Közel 3500 doboznyi ajándék gyűlt már össze az idei Mikulásgyár első hét napján, 30 százalékkal több mint a tavalyi év első hetében. Még december 22-éig várják az adományokat.

Különleges ajándékok idén is érkeztek már a Mikulásgyárba: felajánlottak 100 darab fenyőfát, egy raklapnyi írószert, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége pedig 11 doboznyi gyermekruhát, amelyeket a tagok maradék fonalakból saját kezűleg kötöttek - tájékoztatta a Magyar Vöröskereszt az MTI-t.

A szervezők tapasztalatai szerint idén nagyobb az adakozási kedv, eddig 30 százalékkal több ajándékot gyűjtöttek össze, mint a tavalyi év első hetében. Az adományozók köre viszont megváltozott, inkább magánszemélyek hozzák adományaikat, céges felajánlás eddig csak pár érkezett.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete időközben megkezdte a Mikulásgyárban összegyűjtött adományok kiosztását a rászorulók számára. Az ajándékok nagycsaládosok, idősek és hátrányos helyzetűek között találnak gazdára. A Magyar Vöröskereszt logisztikai rendszere december 23-áig szállítja a felajánlásokat a rászorulóknak.

A Mikulásgyár kedd este tízig várja még az ajándékokat az 56-osok terén, a budapesti Csepel és Duna Plazában, valamint 10 vidéki - Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Zalaegerszeg - bevásárlóközpontban.

Címkék: