Szigorodnak a vasazás szabályai - Kérdőjelek a levegőben

Pénzcentrum2009. december 7. 09:47

Jelentősen szigorodnak a fémkereskedelemre és fémkereskedőkre vonatkozó előírások 2010-től, az új törvényi szabályozás végrehajtási rendelete azonban késik bizonytalanságot teremtve ezzel a piaci szereplők körében.

Engedélyköteles lesz jövőre a fémkereskedelmi tevékenység. A cégeknek január 1-jét követően 60 nap áll rendelkezésükre az engedély kérelmének benyújtására, azonban végrehajtási rendelet hiányában még mindig nem lehet tudni, hogy milyen feltételekre készüljenek a vállalkozások - írja a Világgazdaság.

A cégeket leginkább a tevékenységi biztosíték nagysága érdekli, valamint az, hogy a telephelyeiken milyen fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, ha továbbra is ezen a területen kívánnak dolgozni. A szigorúbb tárolási, nyilvántartási és adatszolgáltatási követelmények miatt várhatóan jelentős informatikai fejlesztésekre kényszerülnek a fémhulladékkal foglalkozó vállalkozások.

Örülnek a szigorúbb szabályozásnak és a leendő fémkereskedelmi hatóságtól az engedély nélküli telepek felszámolását várják a legálisan működő cégek - nyilatkozta az újságnak a Hulladékhasznosítók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója. Sárosi Eszter kifejtette, hogy a vállalkozások egyetértenek az elfogadott szigorítással és várják a részletes szabályok megalkotását.

Címkék: