Extrém erős sör: 9 ezerbe kerül egy üveg

Pénzcentrum2009. november 27. 13:02

Egy skót sörfőzde piacra dobta a világ legerősebbnek tartott sörét, 32 százalékos alkoholtartalommal. Egy üveg 30 fontot (9000 forint) kóstál majd.

A BrewDog sörfőzde legújabb terméke a Tactical Nuclear Penguin nevet kapta. Korábban a cég már kijött egy igen erősnek tartott sörrel, amit sokan felelőtlen lépésnek tartottak, hiszen Nagy-Britanniában a fiatalok körében súlyos problémát jelent az alkoholizmus. Később - talán ennek ellentételezésére - elkezdett gyártani egy kifejezetten alacsony alkoholtartalmú sört is, amit Nanny State-nek keresztelt.

A Tactical Nuclear Penguin-nel, melyet csak limitált mennyiségben dobnak piacra, az a céljuk, hogy kiszélesítsék az emberek sörről megfogalmazott elképzeléseit, és egy egészen új szintre emeljék ezt a sokszor nem eléggé megbecsült italt.

A BrewDog igazgatója szerint ezt a sört úgy kell inni, mint egy párlatot, csak igen kicsi mennyiségben, kóstolgatva, ízlelgetve.

A figyelmeztetés, illetve fogyasztási tanácsok ellenére sokan felelőtlennek tartják a céget, hogy olyan sört gyárt, amely alkoholtartalmát tekintve felér egy whiskey-vel. A terméket ráadásul aznap mutatták be, mikor a skót kormány javaslatot tett az alkoholtörvény szigorítására, melyben minimális árat szabnának ki az alkohol tartalmú italokra.

Címkék: