Lebukott a szendvicsgyártó: honnan is van a csirkehús?

Pénzcentrum2009. november 2. 11:02

A Pret a Manger's Nagy-Britannia egyik legfelkapottabb szendvicsgyártója: a reklámszlogenje szerint mindig frissen készülő szendvicsekről azonban most meglepő dolog derült ki.

A Pret a Manger szendvicsek rendkívül népszerűek Nagy-Britanniában. A kiváló minőségű, mindig friss alapanyagairól ismert élelmiszergyártóról azonban meglepő dolog derült ki: Brazíliából szállítja a csirkehúst.

A cég szendvicseinek alapanyaga így több, mint 11 ezer kilométert utazik, amíg eljut a brit fogyasztókhoz. A Pret a Manger szerint azért szállítják Brazíliából a csirkehúst, mert ott sokkal jobban tartják az állatokat, így azok húsának is jobb a minősége.

 


Az is kiderült, hogy a Pret a Manger sushi-ját, - ami a reklámszlogen szerint kirobbanóan friss- szintén Dél-Amerikából, Chiléből szállítják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Habár nincs arra bizonyíték, hogy a brazil hús bármilyen módon is káros lenne az egészségre, fogyasztóvédők szerint ez egyértelműen a vásárlók megtévesztése, hiszen ők abban a tudatban fogyasztják a cég termékeit, hogy friss, brit élelmiszert vásároltak. Ráadásul a Pret a Manger termékei valamelyest drágábbnak számítanak, mint más, hasonló élelmiszerek, és ezt az árkülönbséget épp a frissességre és a minőségre épülő hatékony marketinggel érik el.

Címkék: