Svéd invázió Magyarországon!

Pénzcentrum2009. szeptember 17. 19:02

Budapest még mindig divat Svédországban - Budapesti hétvégi úti kalauz jelent meg a legnépszerűbb svéd divatlapban.

Egy hónap alatt már második alkalommal foglalkozik részletesen Budapesttel a FEMINA svéd divat- és életmód magazin. Ezúttal az őszi-téli kollekció második részének nyolcoldalas bemutatása került sorra, amelyet a budai Várnegyedben magyar modellel fotóztak. A magazin ezen kívül a budapesti fotózást kihasználva, négyoldalas, saját fotókkal illusztrált Budapest Guide-ot is közöl. A címlapon "Budapest - hétvége mini áron" címmel hívják fel a figyelmet az összeállításra, míg maga a cikk és különösen annak felvezető bekezdése is kiváló kedvcsináló egy budapesti utazáshoz:

A 11 fotóval illusztrált cikk bemutatja a város nevezetességeit, legérdekesebbnek tartott vendéglátóhelyeit és butikjait, továbbá szálláshely tippeket is ad. A havonta megjelenő 200 oldalas Feminát 230 ezer svéd hölgy olvassa. A skandináv országban az utazási döntések 75%-át a hölgyek hozzák.

A budapesti divatfotózás a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében és a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. közreműködésben valósult meg ez év tavaszán, a Budapest guide cikk elkészítését pedig a Zrt. stockholmi külképviseletének munkatársai is segítették.

Ráadásul a svéd Travel Report tudósítása beszámol arról, hogy a PRICERUNNER fogyasztói portál - amely áru- és szolgáltatás ár-összehasonlításra specializálódott - közzétette, mely úti célok voltak a legkeresettebbek a honlapján június 1. és augusztus 31. között (a keresett utazási időpontok szeptember 1. és november 30. közé kellett essenek). A 100.029 keresés alapján készült statisztika szerint a legnépszerűbb hétvégi (5 naposnál rövidebb utazások) desztinációk közé került Budapest.

A toplista:

1. London
2. Barcelona
3. Párizs
4. Koppenhága
5. Róma
6. Amsterdam
7. Prága
8. Madrid
9. Berlin
10. Budapest

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Budapest népszerűsítésre a Magyar Turizmus Zrt. skandináv képviselete a június-szeptemberi időszakban a Norwegian fapados légitársasággal közös promóciós kampányt folytat. A kampány keretében a légitársaság több mint fél millió utasa találkozhatott a Norwegian fedélzeti magazinjában a hazánkba invitáló szerkesztőségi cikkel és a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft., a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Szállodaszövetség, a Malév Zrt., a Budapest Airport Zrt. és a budapesti szolgáltatók együttműködésében megvalósuló BudapestAdventure kampány hirdetéseivel.

A KSH legfrissebb adatai szerint a válság ellenére júliusban több mint 4%-kal növekedett a svéd szállodai vendégéjszakák száma Magyarországon az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Címkék: