Nem akarunk Tescot! Dühödt tömegek akciója + képek!

Pénzcentrum2009. szeptember 9. 16:58

Új hipermarketet tervez a Tesco az észak-angliai Ilkley városába. Helyi civilek azonban mindent megtesznek azért, hogy ne jöhessen létre az áruház: soha nem látott összefogás indult.

Az IRATE (Ilkley Residents Against Tesco Encroachment, azaz "Ilkley-i Lakosok a Tesco Túlkapásai Ellen") nevű szervezet tüntetést szervezett az észak-angliai városka polgármesteri hivatala elé. Azt szeretnék elérni, hogy ne épüljön meg településükön a tervezett új Tesco hipermarket. Álláspontjuk szerint érdemesebb lenne a már meglévő üzletet fejleszteni.

A szervezetnek saját honlapja plakátja, és jelmondata is van. Úgy tűnik, saját lehetőségeikhez képest komoly erőt képviselnek a multinacionális nagyvállalat elleni harcban.


Az önkormányzat szakbizottsága néhány hete már elutasította az új áruház tervét, azzal az indokkal, hogy túlságosan megnövelné a környék forgalmát és a zajszennyezettséget. Ugyanakkor valószínűleg a Tesco fellebbez majd a döntés ellen, sőt, magasabb szintű állami hivatalokhoz is fordulhat.

Az IRATE civil szerveződés szóvivője szerint, ha az üzletlánc eláll a terjeszkedési tervtől, a helyiek sokkal szívesebben vásárolnak majd az eddigi áruházban. Így a Tesco is és a civilek is nyerhetnének.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A Tesco ugyanakkor azzal védekezik, hogy nincs már lehetősége a meglévő üzletet tovább bővíteni. Egy új áruházzal pedig jóval szélesebb áruválasztékkal várhatná a vevőket.

Címkék: