Bármelyik strandon találnának hibát az ellenőrök

Pénzcentrum2009. augusztus 5. 14:32

Az újpesti Aquaworld összes helyiségét és berendezését ellenőrzi szerdán kezdődő vizsgálatában az élményfürdő által felkért ÉMI-TÜV Süd Kft. A cég ügyvezetője szerint mindegyik strandon találnának valamilyen hibát, ami bármikor balesetet okozhat -írja az inforadio.hu.

Július 23-án az újpesti Aquaworld szörfmedencéjénél egy 9 éves kisfiú szenvedett halálos balesetet. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét.

Az eset után az élményfürdő üzemeltetője felkérte az ÉMI-TÜV Süd Kft-t, hogy vizsgálja át az összes helyiséget és berendezést.

A szerdán kezdődő ellenőrzés, teljes, kerítéstől kerítésig tartó vizsgálat lesz, ami kiterjed a fürdő minden létesítményére, beleértve a medencéket és a szórakoztatóipari berendezéseket is, valamint az ezeket összekötő infrastrukturális részeket: térburkolatokat, járdákat, lépcsőket - mondta az InfoRádiónak a vizsgálatot végző kft. ügyvezetője.

Madaras Gábor szerint az összes fürdőnél lehet tipikus hibákat találni, például a térburkolatok csúszásgátlásánál vagy a lépcsők kialakításánál. Ezek ugyan apró hiányosságok, de sok kellemetlenséget okozhatnak - fűzte hozzá.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Faludi Gábor, az ÁNTSZ főosztályvezetője az InfoRádiónak korábban elmondta: az összes élményfürdőt ellenőrzik a nyár végéig a közegészségügyi, a fogyasztóvédelmi és a munkabiztonsági hatóság szakemberei.

Címkék: