IKEA-botrány: megalázták a kisgyermekes anyát

Pénzcentrum2009. augusztus 3. 10:02

Felháborító eset történt egy Brooklyn-i IKEA-ban. A vásárlókra közismerten nagy figyelmet fordító üzletlánc boltjában ugyanis megalázó helyzetbe hoztak egy szoptató anyát.

Amerikai sajtóértesülések szerint megalázó helyzetbe hoztak egy anyát az egyik New York-i IKEA áruház alkalmazottai.

A hölgy saját bevallása szerint teljesen eltakarva, az áruházban szoptatta gyermekét. Amikor ezt észrevették a biztonsági őrök, meglehetősen durva hangnemben felszólították, hogy azonnal hagyja el a bevásárlóteret, és folytassa tevékenységét az erre kijelölt mellékhelyiségben.

A nő nem elsősorban azt kifogásolta, hogy a baba-mama szobába kellett mennie, hanem az áruház dolgozóinak rendkívül durva hangneme háborította fel. Mint mondta, rendkívül megalázónak érezte, ahogy a többi vásárló szeme láttára kikísérték.

Ráadásul a pelenkázó zárva volt, mivel másvalaki használta, ezért a nő kiment az autójába, és ott fejezte be a szoptatást. Később azonban panaszt tett a bánásmód miatt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az IKEA részéről egyelőre senki sem kívánta kommentálni az esetet. Az ügy azért is kapott nagy visszhangot, mert Amerikában augusztus a tudatos szoptatás hónapja, ezért nőszervezetek máris tiltakozásukat fejezték ki. Néhány hete internetes demonstráció kezdődött a Facebook közösségi portál ellen is, mert eltávolított olyan fotókat, amelyeken szoptató anyák látszanak.

A legtöbb magyarországi nagyáruházban -így az IKEA két boltjában is- több baba-mama szoba áll az anyák és gyermekeik rendelkezésére.

Címkék:
ikea panasz,