Szégyen: ezt még a Burger Kingnek sem kellett volna...

Pénzcentrum2009. július 10. 10:02

900 millió embert sértett meg a Burger King egy spanyolországi hirdetésével. A reklámplakát Lakshmi istennőt, a hindu vallás egyik legnagyobb szentjét ábrázolja, amint épp egy hamburgert készül megenni.

Közel egymilliárd hindu hívőt sértett meg a Burger King. A gyorsétteremlánc spanyolországi plakátjain az látható, amint Lakshmi, a jólét, a szerencse, a gazdagság, a kedvesség és a kegyesség istennője arra készül, hogy megegyen egy hamburgert. Köztudott, hogy a marhahús -amiből a hamburger is készül- szigorúan tiltott eledel a hindu vallásban.

A reklám felirata a következő: "'La merienda es sagrada'", azaz "megszentelt falatozás". Ráadásul úgy tűnik, mintha az istennő pont a hamburgeren ülne.


A Burger King bocsánatot kért a sajnálatos eset miatt, és eltávolította a plakátokat. Mint a cég szóvivője elmondta: senkit sem állt szándékukban megsérteni, a vállalat tiszteletben tartja mindenki vallási meggyőződését.

Ugyanakkor nem ez az első hasonló botránya az amerikai gyorsétteremláncnak: néhány hónapja mexikói ételeket reklámoztak felháborító módon: a plakáton egy, a mexikói zászlóba öltözött törpe volt látható. Sőt, mint arról korábban beszámoltunk, a Burger King az egyértelműen szexuális célzatú hirdetésekkel sem fukarkodik:  Szexbotrány a Burger Kingben - képpel!

Címkék: