Sorra nyílnak az új áruházak! Miskolcon is lesz Electro World

Pénzcentrum2009. július 9. 08:32

A válság nem vetette vissza az üzletnyitási hajlandóságot - derül ki a kereskedők hálózatfejlesztési terveiből. Amelyik piaci szereplő tud, fejleszt.

A Népszabadság körkérdéséből kiderül: a Tesco az előző évekhez hasonlóan az idén is két számjegyű bővítést tervez, a válság miatt nem módosítottak az idei hálózatfejlesztési terveiken. Egyre nagyobb szerepet kapnak az elsősorban a városközpontokban található, kis alapterületű Express-áruházaik.

Hasonló irányba mozdult a Spar is. Bár az elsődleges cél a tavaly átvett Plus hálózat Spar-köntösbe öltöztetése ugyanakkor a vállalat több szuper-, illetve hipermarketet, és mellettük kisebb City Spart is nyit idén.

A keresletcsökkenést leginkább megsínylő elektronikai kereskedelmi láncok is fejlesztenek. Az Electro World dinamikus fejlesztési tervekkel állt elő, így az idén két új áruházukat nyitják meg - Budapesten és Miskolcon -, majd innentől évente 3-4 új üzletnyitást terveznek. A forgalmi adatai alapján jelenleg piacvezetőnek tudott Media Markt is újabb üzleteket tervez.

Címkék: