Stadler: "Engem nem lehet leírni!" - képek

Magyar Hírlap2009. július 8. 09:32

Közel másfél évtizede annak, hogy az akasztói pusztában a juhászból lett milliárdos Stadler József megvalósította álmát és egy stadiont épített. A korábbi elsőosztályú derbik otthona jelenleg állami tulajdonban van (mivel elvették a vállalkozótól adócsalás miatt), kapuját vastag lánc és ökölnyi lakat őrzi. Stadler azonban nem adta fel, a szabadulását követően talpra állt és egy ruhakereskedést üzemeltet. Hazai és nemzetközi sportmárkává szeretné tenni a nevét, lehet, hogy egy újabb stadiont is épít?

Az akasztói stadiont 340 millió forintért árulja a vagyonkezelő, a volt tulajdonost a sírás kerülgeti amikor arra jár és meglátja, hogy a létesítményt megeszi a rozsda, a pályát pedig felveri a gaz. Stadler a mai napig imádja a focit, de jelenleg nincs benne egyik klubban sem, inkább sportszerekkel támogatja a megyei szövetséget.

Korábban felmerült, hogy beszáll a dunaújvárosi fociba és megveszi a stadiont is (ott építette volna fel ruházati áruházát), de állítólag nem kértek a segítségéből, a városban egyébként azóta megszűnt a labdarúgás.

Az üresen álló stadiont hasznosíthatta volna a labdarúgó szövetség is, rendezhették volna ott a kupadöntőt, vagy edzőtáborként is használhatták volna a csapatok. Ma már az enyészeté a stadion, futballra alkalmatlan a pálya. A vállalkozó nem tett le arról, hogy a Stadler név visszatérjen a magyar sportba, elmondása szerint még arról sem mondott le, hogy valahol egy újabb stadiont építsen.

Címkék: