Időt nyerne az IKEA: mégis nagy a gond?

Pénzcentrum2009. május 21. 11:02

Két órával hamarabb zár az IKEA legnagyobb londoni áruháza is. A napi 15 ezer vásárlót kiszolgáló egység nem az első a sorban.

A svéd bútoráruház-lánc egyik legnagyobb brit boltja, az észak-londoni áruház nyitvatartási ideje rövidült- két órával. A naponta 15 ezer vásárlót kiszolgáló lakberendezési üzlet több más, szigetországi IKEA-hoz hasonlóan költségcsökkentésre kényszerült.

Az áruházlánc helyi szóvivője szerint a gazdaság lassulása begyűrűzött a bútoripari termékek piacára is, csökkent a forgalom és a vásárlók száma.

Korábban ugyanakkor arról érkeztek hírek, hogy az IKEA -elsősorban az évtizedek alatt kialakított szállítási és árstruktúrájának köszönhetően- dacol a válsággal, és forgalma nem marad el a korábbi évektől.

Március elején az áruházlánc regionális PR menedzsere a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta, hogy az árakat úgy próbálják továbbra is alacsonyan tartani, hogy nagy volumenű megrendelésekkel dolgoznak - erről egy óriási méretű hálózat gondoskodik. Ugyanakkor az IKEA spórolós taktikája most valóban nagy segítség lehet, gondoljunk például a speciális, lapra szerelt csomagolás miatti alacsony szállítási költségekre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azt az IKEA is elismerte, hogy a gazdasági válság a lakberendezési piacon is érezteti hatását, ők azonban optimisták, és a jelenlegi helyzetben is az új lehetőségeket látják.

Címkék: