Ennyit ér: egy euróért adták el az Electro World Hungary-t!

Pénzcentrum2009. május 19. 10:02

Mindösszesen egy euróért adta el a DSG International Plc, Európa második legnagyobb elektronikai kiskereskedelmi hálózata az Electro World kilenc magyarországi üzletét. A vevő az EW Electro Retail Ltd.

A Currys és a PC World hálózatok brit tulajdonosa, a DSG egyelőre megtartja a 16 cseh és 3 szlovák Electro World-áruházát a nyolc lengyel egységről azonban még folynak az egyeztetések.

Az Electro World nem kevesebb, mint 6,8 millió font, vagyis körülbelül 2,1 milliárd forint üzemi veszteséggel zárta a május 3-án zárult üzleti évét. A tavaly berobbant gazdasági válság egyébként is alaposan odacsapott a DSG-nek. A társaság nemrég hívott le 311 millió fontnyi kölcsönt, hogy átalakíthassa boltjait és megerősítse pénzügyi helyzetét. A részvényeinek árfolyama ugyanis 2008-ban az egytizedére olvadt, miközben az adósságállománya már a mostani lehívást megelőzően is félmilliárd fontra rúgott. Az eladások egyetlen év alatt 11 százalékkal csökkentek, s bár a brit lakossági bizalmi index áprilisban hosszú idő után emelkedésbe váltott, sok víz lefolyhat még a Temzén, mire ez az elektronikai cikkek kiskereskedelmén is meglátszik.

Címkék: