Tesco: verseny a salgótarjáni Gagarinnal

Pénzcentrum2009. május 18. 11:32

"Ki lesz a zöldebb?" címmel környezetvédelmi versenyt hirdetett általános és középiskolás diákok számára a Tesco március 6. és április 16. között öt városban (Ajkán, Kaposvárott, Salgótarjánban, Siófokon és Szegeden). Az ünnepélyes díjátadóra pénteken került sor Budapesten, a Csodák Palotájában, ahol a dobogós osztályok értékes nyereményeket vehettek át Csapó Gábortól, hazánk környezetvédelmi nagykövetétől.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 januárjától 37, majd márciustól újabb 13 városban vezette be a használt PET palackok és alumínium dobozok pénzért történő visszaváltását. A szolgáltatást a tervek szerint folyamatosan minden áruházra kiterjesztik. A hulladék-visszaváltás a vállalat átfogó környezetvédelmi politikájának fontos része, melynek egyaránt célja a vásárlók környezettudatos magatartásának ösztönzése, valamint az élhetőbb környezet megteremtése.

A "Ki lesz a zöldebb?" elnevezésű környezetvédelmi verseny meghirdetésével a Tesco elsődleges célja a fiatal korosztály megszólítása volt, hiszen az iskoláskorú gyerekek fogékonysága és lelkesedése révén elérhető, hogy családjuk hétköznapjainak természetes részévé váljon a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a környezetbarát szemlélet.

A hulladék-visszaváltó verseny igen népszerűnek bizonyult nem csak a diákok, hanem a szülők és a pedagógusok körében is. Az öt városban sok-sok osztály gyűjtötte fáradhatatlanul a PET palackokat és alumíniumdobozokat.

A leghatékonyabbnak a Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon intézményegységébe tartozó Gagarin Központi Iskola 3/b osztályos tanulói bizonyultak. A második helyezett a siófoki Beszédes József Általános Iskola 3/a osztálya lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ajkai Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola Gimnázium és Szakközépiskola 2/c osztály tanulói állhattak fel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az első három helyezett nem csak a címnek, hanem több százezer forintos osztálykirándulási támogatásnak is örülhet, hiszen az első osztály félmillió forintot, a második háromszázezer, a harmadik pedig százezer forintot nyert. A dobogós osztályoknak Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, Magyarország környezetvédelmi nagykövete adta át a díjakat. A diákok az ünnepélyes díjátadót követően birtokba vehették a Csodák Palotájának játékait és az újonnan nyílt ZöldPont című környezetvédelmi témájú kiállítást is megtekintették.

"Nagy öröm számunkra, hogy a hulladék-visszaváltó versenyünk ilyen pozitív fogadtatásban részesült. A lelkesedés, a számtalan visszagyűjtött PET-palack és alumíniumdoboz, és a kedvező visszajelzések megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton haladunk. Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy már most tervezzük a verseny következő, nyári fordulóját", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Címkék: