Új őrület: légitársaság csak állatoknak

Pénzcentrum2009. április 23. 12:00

Egy amerikai vállalkozás olyan repülőjáratokat indít, amelyeken extra kényelemben utazhatnak az állatok. A gazdiknak azonban tilos felszállniuk a gépre.

Pet Airways - Kisállat Légitársaság: ez a neve annak a vállalkozásnak, amely az állatok légi szállítását szeretné egyszerűbbé tenni.

Az alapítók, Dan Wiesel és Alysa Binder fejében akkor született meg az ötlet, amikor az Egyesült Államok egyik végéből a másikba költöztek, és Zoé nevű terrierjüknek a repülőgép rakterébe zárva kellett végigszenvednie az utat.

A légitársaság idén július 14-én kezdi meg működését, egyelőre öt város -New York, Chicago, Washington, Denver és Los Angeles- között. A jegyárak egységesen 149 dollárba, azaz nagyjából 34 ezer forintba kerülnek, de a gyakrabban repülők különböző kedvezményeket kapnak, csak úgy, mint a normál légitársaságoknál:  Csak költsd a pénzt, és repülhetsz!

A Pet Airways garantálja, hogy kedvencünknek fejedelmi bánásmódban lesz része: a fedélzeten, kényelmes párnákon utazhat, mindig friss a levegő, több fős személyzet gondoskodik a megfelelő ellátásról. Ráadásul a gépek mindig este repülnek, amikor nyugodtabbak az állatok. Egyelőre azonban csak kutyák és macskák utaztatásával foglalkoznak, de hüllők, madarak és malacok szállítását is tervezik.

Címkék: