A Rossmann óriásraktára: mit csinálnak 25 ezer négyzetméteren?

Pénzcentrum2009. április 23. 17:30

Fejlesztő, bérlő és generálkivitelező együtt ünnepelt ma Üllőn. A logisztikai központokat és üzleti parkokat fejlesztő és kezelő globális ingatlancsoport, a Goodman a Rossmann Magyarország Kft.-vel és a Market Építő Zrt.-vel együtt vett részt a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első, 27 ezer négyzetméteres raktárának bokrétaünnepségén.

A 2 780 négyzetméter irodával és közösségi terekkel kiegészülő 24 521 négyzetméteres raktárat a vezető német drogéria-lánc, a Rossmann magyarországi leányvállalata speciális üzleti és logisztikai igényeinek megfelelően alakítják ki. A létesítmény az első ütem az Üllő Airport Logisztikai Központban, amelyben összesen 155 000 négyzetméternyi fejlesztési terület áll rendelkezésre. A bérleti megállapodást és a gyors építkezést a Goodman, a Rossmann és a generálkivitelező Market Építő Zrt. a mai bokrétaünnepségen együtt ünnepelték.

A Goodman Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció egyik leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el, közvetlenül az M4-es mellett, kiváló megközelíthetőséggel az M0 körgyűrűtől, vasúti és tömegközlekedési csomópontok közvetlen közelében, mindössze 3 kilométerre a ferihegyi repülőtértől. Mindezen földrajzi tényezők olyan helyi és nemzetközi vállalatok számára teszik ideálissá a központot, amelyeknek fontos Budapest, más magyarországi városok, valamint egész Közép-Európa könnyű megközelíthetősége.

A létesítmény több ütemben készül el, teljes befejezésekor 155 000 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet kínál majd. Rendkívüli rugalmasságot biztosít mind kialakításában, amelynek köszönhetően az ügyfelek saját szükségletei érvényesülhetnek, mind az egyes fázisok befejezésének ideje terén (jellemzően 4-6 hónap). A standard kialakítás magában foglalja a rendkívüli be- és kirakodási kapacitást, a szabályozott hőmérsékletű tereket és a sprinkler oltórendszereket. Mivel a központ kis- és nagyméretű terek bérlésére is alkalmas, ideális mind kisebb átcsomagoló (ún. pick and pack) szolgáltatók, mind közepes és nagy nemzetközi gyártók számára, amelyeknek terjeszkedésükhöz a jelenleginél nagyobb telephelyre van szükségük.

A bérleti megállapodás aláírása és a bokrétaünnepség kapcsán Török Zsombor, a Goodman Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős regionális igazgatója elmondta: "Örömünkre szolgál, hogy a Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ első ütemének bérlőjeként olyan rangos vállalkozást tudhatunk ügyfelünknek, mint a Rossmann. A mai alkalommal egyaránt ünnepeljük a generálkivitelező Market Zrt. gyors és hatékony munkáját, valamint új partneri megállapodásunk kezdetét."

Ez az első projekt, amelyet a Goodman a Rossmann számára fejlesztett. A Rossmann döntésében meghatározó szerepet játszott az elhelyezkedés, valamint a Goodman által rövid idő alatt, versenyképes áron nyújtott built-to-suit megoldás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vanderer Tibor, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: "Számunkra nagy öröm a Goodmannel együtt dolgozni ezen a projekten, különösképpen mivel igen nagy figyelmet fordítanak az ügyfelek igényeire. Terveink szerint az újonnan épült Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ raktárába helyezzük elosztó központunkat."

Mikusi Róbert, a Market Építő Zrt. fejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta: "Nagyszerű dolog együttműködni a világ egyik vezető tőzsdei ingatlancsoportjával. Ügyfél-központú hozzáállásának megfelelően a Goodman minőségi ingatlanokat kínál bérlői számára. Nagy öröm részt venni egy ilyen sikeres projektben hazánk új logisztikai centrumában."

Címkék:
market építő zrt.,