Tolószéket és mankót árul a hipermarket - az öregek jelentik az új piacot

Pénzcentrum2009. április 15. 14:00

Az öregedő lakosság igényeire való tekintettel mankót, sétapálcát és tolószéket is árul az egyik legnagyobb brit hipermarket-lánc, az Asda.

A Tesco legnagyobb konkurense bejelentette: azt tervezi, hogy más kellékeket, például fürdőszobai kapaszkodókat, speciális zuhany-kiegészítőket és mozgásszervi problémákkal küzdők számára kialakított WC-ülőkéket is forgalmaz majd. Eddig ezeket a termékeket csak speciális szaküzletekben lehetett megvásárolni.

Az áruházlánc az idősek irányába akar nyitni ezzel a lépéssel: Európa-szerte növekszik a társadalomban az idősek aránya, akik egy eddig elhanyagolt piaci szegmenst jelentenek.

Ugyanakkor az Asda nem csak nekik szánja termékeit, hanem azoknak a fiataloknak is, akiknek mozgásproblémáik vannak, vagy valamilyen baleset miatt speciális felszerelést igényelnek.

Magyarországon egyelőre nincs hír arról, hogy az áruházláncok ilyen lépéseket terveznének, igaz, könnyen lehet, hogy a nemzetközi trendek hozzánk is begyűrűznek majd. Ugyanakkor a piac hazánkban is komoly lehetőségeket tartogathat: az internetes szakáruházak adatai szerint egy kerekesszék ára 70 ezer forinttól kezdődik, de egy elektromos meghajtású szék ára akár a 800 ezer forintot is elérheti. A mankók ára 2 ezer és 8 ezer forint között mozog, a fürdőkád-kapaszkodók 3 ezer forintnál kezdődnek.

Címkék: