Szálloda épülhet Ferihegyen

Pénzcentrum2009. április 2. 18:00

Kétfordulós, nyílt pályázatot írt ki a Budapest Airport (BA) a Budapest Airport Hotel fejlesztésére. A ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság nagy tapasztalattal rendelkező, professzionális vállalatok jelentkezésére számít. 


Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: "A Budapest Airport Hotel a BUD Future fejlesztési program egyik sarokköve. Örülök, hogy kiírtuk a nyílt tendert. Erős versenyre számítok, hiszen ez lesz az első igazi repülőtéri szálloda Magyarországon. Nyugat-Európában már bevált modell a repülőtéri szállodák használata és idehaza is nagy az igény egy ilyen jellegű hotelre, ahol a nagyszerű konferencia létesítmények mellett számos parkolóhely is van. Magyarország - elsősorban Budapest - igen népszerű konferencia helyszín, ebben a kategóriában az előkelő hatodik helyet foglaljuk el a világban. Így a Budapest Airport és területén megépülő a szálloda nagy lehetőségeket rejt magában."

A győztes feladata lesz a Budapest Airport Hotel és a hozzákapcsolódó parkoló fejlesztése és üzemeltetése a következő 60 évre. Április 24-én jár le az első forduló jelentkezési határideje, és a hónap végéig a BA értékeli a beérkezett ajánlatokat. Győztest várhatóan még nyár előtt hirdet a BA. A fejlesztés kivitelezési munkái 2009 végén már elkezdődhetnek.

A Budapest Airport Hotel Magyarország egyetlen repülőtéri szállodája lesz. A hét emeletes, négy csillagos hotelben 250 szoba és 167 parkolóhely lesz. A Budapest Airport Hotelből kilépő vendégek egyenesen a 2B terminál épületében találják magukat. A közvetlen átjáráson túl a szálloda különlegessége, hogy rendkívül tágas szobákkal várja az utasokat. Az átlagos szobaméret 30 négyzetméter lesz.

Az épület legfelső emeletén kap helyet a "sky-bar", ahonnan nagyszerű kilátás nyílik majd a repülőtérre, a futópályákon föl és leszálló gépekre, valamint a légikikötő fényeire. A vendégeknek olyan látványban lehet részük, mint sehol az országban: egy állandóan nyüzsgő repülőtér életébe nyerhetnek bepillantást.

Címkék: