Válságban a válságkezelő pályázatok

Világgazdaság2009. április 1. 09:00

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány válságkezelő programjai keretében rendelkezésre álló keretösszeg lekötéséhez szükséges pályázati mennyiség már jóval a pályázatok határidejének lejárta előtt megérkezett, így pénz híján csak a türelem maradt azoknak a munkáltatóknak, amelyek eddig még nem pályáztak.

További pályázati források hiányában a közalapítvány kénytelen volt átmenetileg felfüggeszteni a foglalkoztatási válságkezelő pályázatok befogadását. A pályázatok támogatásához kezdetben 5,95 milliárd forintot különítettek el a Munkaerő-piaci Alapból, ezt később további 750 millió forinttal egészítették ki, majd az OFA is hozzájárult a programok sikerességéhez újabb 150 millió forinttal.

A felfüggesztés három válságkezelő programot érint. A Megőrzés 9122 "fedőnevűt", amely a gazdasági visszaesés hatására átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatóknak kínált segítséget a foglalkoztatottság megőrzésére. Az Új kilátások 9111-et, amely az elbocsátással fenyegetett munkavállalók munkába helyezését közvetlenül elősegítő munkaerő-piaci szolgáltatásokat volt hivatott támogatni. A Munkába 9124 pedig a recesszió miatt állásukat vesztők újbóli elhelyezkedését támogatta más munkáltatónál.

Címkék: