Elképesztő! A 39 éves szűz lett a hétvége vállalkozója!

Pénzcentrum2009. március 30. 14:00

Egy hete még nem sokan tudhatták sem Magyarországon, sem a világ számos országban, hogy a Virgin (Szűz) nevű cég egyáltalán a világon van, a hétvége során azonban sokan megismerkedhettek ezzel a névvel.

A tulajdonos Richard Branson remek üzleti érzékről tanúbizonyságot téve még pénteken írt alá egy szponzorszerződést a Brawn GP-vel, amely a hétvége folyamán kettős győzelmet aratott a száguldó cirkusz idénynyitó futamán.


Richard Branson (Forrás: virgin.com)

A sikeres hétvége után a Virgin-csoport tulajdonosa a támogatás elmélyítését fontolgatja, azt sem tartja kizártnak, hogy a csapat a későbbiekben felveszi a Virgin nevet. A milliárdos a nagydíj előtt az utolsó szalmaszálat megragadva kötött támogatói szerződést a Brawn csapattal, melynek keretében futamonként negyedmillió dollárral támogatja az istállót.

A támogatás a sikerek hatására tovább emelkedhet, de Branson a tulajdonrész vásárlását sem vetette még el (korábban ő is kopogtatott a Hondánál, de valljuk be azért hozzáértőbb kezekbe került a csapat). Két hónapja még az is kétséges volt, hogy a csapat egyáltalán ott lesz az évadnyitón, most pedig kettős győzelmet ünnepelhetnek.

A Virgin cég igen tiszteletreméltó üzleti sikereket ért az elmúlt 39 évben. A brit felnőtt lakosság körében végzett felmérések szerint bámulatos, amit Branson csapata az elmúlt évtizedekben véghezvitt. A Virgint 20 évesen 1970-ben alapította Branson, a lemezárusító sufnicég előbb saját stúdiót nyitott, majd néhány év elteltével már a legnagyobb lemezcégek között emlegették a nevét.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Branson olyan nevekkel és zenekarokkal dolgozott együtt, mint Mike Oldfield, a Sex Pistols, a Culture Club vagy a Rolling Stones. A birodalom jelenleg a világ 30 országában van jelen és rendkívül szerteágazó tevékenységet folytat. A szolgáltatásokat kényelmi és luxusajánlatokkal bővítették, de működnek a médiában, a távközlésben, az utaztatásban (ide tartoznak a 12 kilométeres magasságban kínált földkörüli utak is), foglalkoznak pénzügyi és egészségügyi tevékenységekkel, valamint szerepet vállalnak a környezetvédelemben is.

Címkék: