A McDonald's immúnis a válságra

Pénzcentrum2009. január 27. 13:00

A hamburgerlánc eredményei nem lettek túl fényesek a tavalyi évben, ám búslakodásnak semmi nyoma a vállalatnál: a tervek szerint idén újabb 1 000 étterme nyílik a társaságnak. Magyarország valószínűleg kimarad a bővülésből.

Hogy pontosan milyen hatással van a recesszió a hamburgerfogyasztásra, még mindig nem világos. Az biztos, hogy a világ legnagyobb hamburgerlánca sem kerülhette el a válságot, igaz esetében nem annyira a forgalom visszaesése, mint inkább a túl erős dollár okozott gondot. A vállalat nyeresége 23 százalékkal csökkent az utolsó negyedévben, forgalma pedig 3,2 százalékkal zsugorodott úgy, hogy közben a legalább egy éve nyitva tartó éttermek forgalma 7,2 százalékkal nőtt.

A McDonald's azonban cseppet sem vesz vissza hódító terveiből, az idei év során 2,1 milliárd dollárt költenének a meglévő éttermek korszerűsítésére, illetve 1 000 új üzlet megnyitására. A magyarországi McDonald's hálózat bővülése ugyanakkor nem valószínű, legalábbis a hazai leány honlapjának tanúsága szerint jelenleg nincs napirenden a franchise partneri kör bővítése.

Címkék: