Ki lesz idén az év üzletembere? Vasárnap kiderül

Pénzcentrum2009. január 20. 12:50

Az idén hatodik alkalommal meghirdetett Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" ("Az év üzletembere") díj jelölési szakasza eredményesen zárult. A jelentkezők számos üzleti szektorból jelentkeztek, kis- és nagyvállalkozók egyaránt. Az idei év sikere, hogy a pályázók között nagy arányban képviseltetik magukat a fiatal vállalkozók is - a legfiatalabb jelentkező 23 éves.

A hagyományoknak megfelelően az Ernst & Young a fődíj mellett idén is három különdíjat - "A jövő ígérete", "A merész újító", és "A példakép" - ad át. A nyerteseket ünnepélyes díjátadó keretében, január 25-én hirdeti ki az idei Független Bíráló Bizottság.

"A pályázati szakasz egyik kiemelkedő sikere, hogy a jelöltek között nagy arányban vannak fiatalok, így például a legfiatalabb jelentkező 23 éves." - mondta el Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója. "Az év üzletembere program minden évben törekszik arra, hogy az érdemes fiatal vállalkozók is pályázzanak az üzleti elismerésre, hiszen a példaértékű vállalkozói szellem nem kor kérdése. Tevékenységükkel és tenni akarásukkal ők gazdasági életünk jövőbeli ígéretei."

A pályázatok számos ipari és szolgáltatói szektort képviselnek, így a vendéglátó- és szállodaipart, a divatszakmát, építőipart, ingatlanfejlesztést, mezőgazdaságot, vagy akár a műkereskedelmet. Az idei mezőnyben is sok olyan vállalkozás szerepel, amelyek külföldön is piaci jelenléttel bírnak, sőt többeknek az árbevétel nagy része nem Magyarországról érkezik. Földrajzi megoszlás tekintetében a vállalkozások mintegy kétharmada továbbra is Budapestről és egyharmaduk az ország többi részéről került ki.

"A sikeres pályázati szakaszhoz nagyban hozzájárult a díj szellemének elismertsége, melyet a korábbi év győzteseinek eredményei és munkássága hitelesít. Az éves program keretében az Ernst & Young-nál munkánk során figyelemmel kísérjük környezetünkben azokat a kivételes üzleti tehetségeket, akik felelősen végzik vezetői munkájukat, mindeközben meghatározóan pozitív hatást gyakorolnak a gazdaság egészére." - tette hozzá Havas István.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A díj nemzetközi előírásainak megfelelően Magyarországon is évente megújuló, Független Bíráló Bizottság dönt a nyertesek névsoráról. A testületet a magyar tudományos, illetve üzleti élet kiválóságai alkotják, amelynek idei elnöke a tavalyi fődíjazott Jaksity György, a Concorde Zrt. ügyvezető igazgatója. A Bizottság további tagjai: Mosonyi György, a MOL Nyrt. vezérigazgatója, Nyúl Sándor, a Trigránit Zrt. operatív vezérigazgatója, Dr. Ormai Gabriella, a CMS Cameron McKenna LLP Magyarországi irodájának vezető partnere, Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Dr. Török László, a CIB Bank Zrt. vezérigazgatója és Wáberer György, a Waberer's cégcsoport alapítója, elnök-vezérigazgatója.

Címkék:
trigranit, wáberer györgy, jaksity györgy,