Ellentmondást nem tűrően lépett az elit klubba az Aldi, előzött a Lidl!

Pénzcentrum2009. január 13. 14:00

A Deloitte közzétette a legfrissebb listáját, melyen a nemzetközi kiskereskedelmi értékesítés legfontosabb szereplőit rangsorolták az értékesítés árbevételének sorrendjében. A német Aldi első alkalommal szerepel a tíz legnagyobbat tömörítő elit klubban, a Lidl tulajdonosa pedig három helyet javítva immár a hetedik pozíciót foglalja el a világban.

Nem csak Magyarországon harap egyre nagyobb szeletet a kiskereskedelmi tortából az Aldi és a Lidl. A diszkont áruházak világszerte egyre jobb eredményeket érnek el. A Deloitte jelentése rámutatott, hogy a két német diszkontlánc ellentmondást nem tűrően jelentkezett be a világ legnagyobbjai közé.

Az élen óriási fölénnyel továbbra is az amerikai Wal-Mart áll, a hazánkban is közkedvelt Tesco a harmadik helyen található. A táblázat utolsó oszlopában szereplő növekedési ütem azonban arra enged következtetni, hogy a Tesco éveken belül megelőzheti a jelenleg második francia Carrefour áruházláncot.

A legjobb 10 között csak a német Schwarz (Lidl) produkált gyorsabb ütemű növekedést, mint a Tesco, amely jelenleg a tengerentúlon építi az elsősorban a napi élelmiszerekre fókuszáló Fresh & Easy franchise-hálózatát.

A Deloitte a vásárlói tudatosság fokozódását és az árérzékenység növekedését várja a 2009-es évtől. Az elmúlt évekkel szemben idén minden vásárló jobban megnézheti az árakat, az áruházláncoknak a verseny mellett a költségek alacsonyan tartására is ügyelni kell majd.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vissza a főoldalra!

Címkék:
carrefour,