Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. október 20.)

Pénzcentrum2020. október 20. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2020. október 20.

Névnap

Vendel

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 365.13 Ft
USD: 310.05 Ft
CHF: 340.75 Ft
GBP: 401.23 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 33596.79
OTP: 9830 Ft
MOL: 1674 Ft
RICHTER: 6735 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Október 20. kedd: A rétegfelhőzet az ország északkeleti harmadában is zsugorodik, szakadozik, de néhol akár tartósan meg is maradhat. Másutt napos idő várható kevés felhővel, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől elkezd megnövekedni a fátyolfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a borult területeken szitálás nem kizárt. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, Sopron térségében viharos közeli lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között várható, a tartósan borult részeken ennél kissé hűvösebb idő valószínű. Késő estére általában 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Október 21. szerda: Nagyrészt fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon sok helyütt megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Október 22. csütörtök: A hajnalban képződő pára és köd feloszlása után az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de néhol- főként északon, északkeleten - tartósabban megmaradhat a köd. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a borult részeken ennél kissé hűvösebb lesz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Hajnalban délnyugaton és északkeleten, valamint az Alföldön párássá válik a levegő, köd is képződhet, emiatt reggel, délelőtt a lecsapódó pára miatt csúszósabbak lehetnek arrafelé az utak. Napközben viszont már országszerte kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási körülményei.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Fronthatással ugyan nem kell számolnunk, ám a több fokos melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek szervezetét terheli az időjárás. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezik, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax, csok hírek,