Itt a húsvéti vonat- és buszmenetrend: így hat a tavaszi szünet a járatokra, ezzel érdemes számolni

MTI2024. március 29. 08:28

Érdemes megtervezni a húsvéti utazást - közölte a vasúttársaság a közlekedési változásokról beszámolva. Jelezték, hogy ha szükséges, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat. A MÁV Zrt. közleménye szerint március 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését - tették hozzá.
Közölték azt is, hogy az utasforgalom szempontjából frekventált napokon, a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek.

A Volánbusz járatai nagypénteken munkaszüneti, szombaton szabadnapi, húsvétvasárnap munkaszüneti, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak. Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben.

A közlemény szerint nagypénteken és húsvéthétfőn változik a HÉV közlekedése, valamennyi vonalon a munkaszüneti napokon érvényes menetrend lesz érvényben.

Április közepéig korlátozzák a vasúti forgalmat a Déli pályaudvar és Kelenföld között

Április 2-tól 14-ig karbantartást végeznek Budapesten a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között a vonatforgalmat - közölte a Mávinform. Azt írták:a változás érinti a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Székesfehérvár-Szombathely, a Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest-Pusztaszabolcs vonal elővárosi és távolsági forgalmát is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Sok járat fővárosi végállomása módosul, Kelenföldre, vagy a Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarra kerül át. Korábban a március 16-tól 28-ig terjedő időszakra jelentették be a Nagyszőlős utca feletti vasúti híd karbantartása miatt a korlátozást.

Címkék:
utazás, közlekedés, menetrend, vonat, vasút, húsvét, busz, volán, tavasz, szünet, vonatközlekedés, vonatok, buszközlekedés, volánbusz, mávinform, vasúti menetrend, buszmenetrend, tavaszi szünet, vonatmenetrend,