Nagyon belehúz a Ryanair: hat új járattal támadnak idén nyáron, mit lép erre a Wizz Air?

Pénzcentrum2024. február 20. 17:17

Élesedik a verseny a fapados repülőtársaságok között, a Ryanair most a nyári szezonban támad hat új járattal.

6 új járatot jelentett be a Ryanair Budapestről. Az új útvonalak Frankfurtba, Faroba, Milánóba, Skiathosba, Triesztbe és Tiranába indulnak majd a magyar fővárosból, hazánk számára rekordméretű, összesen 66 járattal.

A hat új útvonal mellett a cég összesen 10 új repülőgép beszerzését is bejelentette, amelyet egymilliárd dolláros beruházás keretében kerültek a céghez. Elmondták azt is, hogy 5 millió utasra számítanak idén, ami 22%-os növekedés lenne. A cég emellett 4000 állást biztosít a munkavállalóinak Budapesten.

Mint a cég fogalmazott, a magyar kormány környezetvédelmi adója és a Wizz Air flotta- és útvonalcsökkentései (beleértve az 5 törölt útvonalat) okozta károk ellenére a Ryanair továbbra is elkötelezett az alacsony viteldíjak megtartása mellett Magyarországon. A Ryanair minden idők legsűrűbb nyári menetrendjét indítja Budapestről, a bővítés része az is, hogy 20 másik útvonal járatsűrűségét megnövelik, köztük Alicantéba, Bariba és Rómába.

A Ryanair ismét felszólította a magyar kormányt, hogy törölje el a környezeti adót. Szerintük a „környezetvédelem” leple alatt ez az adó magasabb illetékeket ró az egyszerű magyar állampolgárokra, látogatókra. Az ilyen adók a viteldíjak emelésével aláássák a versenyt, rontják a forgalom növekedését és korlátozzák a magyar állampolgárok/látogatók választási lehetőségeit. Miközben Magyarország emeli az adókat, a legtöbb más európai állam csökkenti ezeket, hogy helyreállítsa a koronavírus előtti forgalmat és több látogatót vonzzon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Míg a Wizz csökkenti a légkondicionálást és az útvonalakat (Castellón, Köln, Edinburgh, Malmö, Stockholm) és forgalmat, addig a Ryanair befektet és növekszik Magyarországon. 2024-ben a Ryanair Magyarország első számú légitársaságává válik. Örömünkre szolgál, hogy Budapesten elindítjuk rekord S24-es menetrendünket, 6 új járattal

- mondta a sajtótájékoztatón Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója.

Címkék:
cég, utazás, repülő, ryanair, fapados, magyar, magyarok, fapados járat,