Péntek reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. január 5.)

Pénzcentrum2024. január 5. 07:45

Pénteken sem áll meg az élet attól, hogy közeleg a hétvége: a Pénzcentrum segít naprakésznek maradnod. Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket, de az aktuális árfolyamokért, időjárásjelentésért, akciókért sem kell külön kattintanod, olvass el mindent egy helyen! 2024. január 5., péntek.

Névnap

Simon

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 379.12 Ft
CHF: 407.41 Ft
GBP: 439.46 Ft
USD: 346.89 Ft

Befektetés, tőzsde

OTP: 15600 Ft
MOL: 2820 Ft
RICHTER: 9125 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.01.06: Általában borult idő várható, de a déli és a keleti országrészben lehetnek szakadozások a felhőzetben, rövidebb időre a nap is kisüthet. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor. Legnagyobb mennyiség északnyugaton eshet, míg délkeleten kicsi a csapadék esélye. Eleinte a Dél-Alföldön a délies irányú szelet, majd a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések. A minimum-hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de az északkeleti harmadban és a nyugati határvidéken 0 és +5 fok közötti értékek lehetnek a jellemzőek. A maximum 4 és 15 fok között valószínű, nyugaton és északkeleten számíthatunk a hidegebb, délkeleten az enyhébb időre.

2024.01.07: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé várható eső, melyet északnyugat felől egyre nagyobb területen vegyes halmazállapotú csapadék (fagyott eső, esetleg ónos eső), majd havazás vált fel. A halmazállapot-váltást követően a legtöbb helyen gyorsan csökken a csapadékhajlam. A napközbeni markáns lehűlés miatt a korábban lehullott csapadék lefagyhat! Az északias irányú szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérik. Északnyugaton a viharos szél hordhatja a havat. A reggeli órákban -2, +7 fokot mérhetnek. A maximum-hőmérséklet is hasonlóan, -2 és +9 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, keleten pedig enyhébb az idő. A Dunántúl nyugati felén és északkeleten reggel állhat be a maximum, napközben hűl a levegő.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Kedvezően alakul a levegőminőség. (2024.01.05. péntek éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Meleg jellegű fronthatással számolhatunk, emiatt az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet. (2024.01.05)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,