Máris visszatér a nyár? Igazi strandidő jön a hétvégén: ezeknek a tavaknak még a vize is meleg maradt

Pénzcentrum/MTI2023. szeptember 4. 07:40

Derült, száraz, napos idő várható szeptember első hetében - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Hétfőn napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. 

Ma napközben a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23, 24 fok körül alakul. Késő estére 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. Este már derült lesz az ég, a szél viszont csak lassan mérséklődik, még hajnalban is több helyen lehet élénk az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között, az északi völgyekben az alatt alakul.

Kedden derült idő várható, és bár napközben kevés gomolyfelhő képződik,  csapadék nem lesz. A Dunától keletre időnként megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17, a hidegre érzékeny, valamint szélcsendes helyeken 10 fok alatt valószínű. A csúcsérték 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap derült, napos idő lesz, csapadék nélkül, a légmozgás mérsékelt marad. Szeptember második hétvégéjén a jó idő miatt még sokan utazhatnak el egy utolsót strandolni idén szabad vizekben. A vízhőmérséklet még most is több helyen kellemes, és a héten tovább melegedhet:

A Balaton Balatonfenyvesnél 21,8 fokos, Kenesénél 23,6 fokos, Lellénél 22,5 fokos, Gyenesdiásnál 23,1 fokos. Tihanynál 22,4, Siófoknál 21 fokot mértek az utolsó adatok szerint. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Velencei-tó Agárdnál 21,5 fokos, a Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 26 fok. A Lupa-tó hőmérséklete 23,6 °C.

Címkék:
Balaton, szél, időjárás, strand, nyár, hőmérséklet, ősz, idő, időjárás előrejelzés, széllökés, időjárás jelentés,