Egy nap alatt 50 kilót is eladtak ebből a díjnyertes fagyiból a Balatonnál: indén ez lesz a sláger?

Pénzcentrum2023. június 16. 12:34

Május 19 -én, tizedik alkalommal szervezték meg  a Balaton Fagyija választást, az azóta eltelt szűk egy hónap alatt rendkívüli volt az érdeklődés a díjnyertes fagylalt iránt - közölte a Balatoni Turizmus Szövetség. Az elmúlt tíz év alatt a nyertes fagylaltozók igazi turista zarándokhellyé váltak Fekete Tamás, a szövetség alelnöke szerint.

Idén a Balatonalmádiban található  Amaretto fagyizó nyerte a versenyt. A fagylaltozó szakmai munkáját irányító  Varga Tamás elmondta: már a pünkösdi hétvégén, egy nap alatt 50 kilót is eladtak a nyertes fagylaltból. Így abszolút favorit lett a homoktövises mangósorbet. 

1996-ban nyitott az üzlet Almádiban, és szerencsére mindig szép forgalmunk volt, de most szinte nincs olyan vendégünk, aki ne hallott volna arról, hogy milyen eredményt értünk el a versenyen. Igen jó reklám ez nekünk, van felhajtóereje, ennek megfelelően sokat eladunk a díjnyertes fagylaltból. A pünkösdi hosszú hétvégén naponta elment belőle tíz tégely, azaz 40-50 kiló, de ebből az egy ízből azóta is eladunk legalább harmincat a hétvégi időszakban. Elmondhatom tehát, hogy jelenleg a legjobban fogyó fagyijaink közt tartjuk számon. A nagy kedvencek, mint a pisztáciás csokibomba vagy a velencei álom fantázianevű fagylalt mellett a homoktövises mangó lett az egyik legkeresettebb az Amarettóban

- mondta Varga Tamás, aki több mint húsz éve készít fagyit, nagy kísérletező, így állt össze ez a nem mindennapi ízkombináció is. Éskovács Péter, a kampány kommunikációs tanácsadója szerint a Balaton sajtója ennél is jobb lehetne, de a legtöbb balatoni vállalkozó nem igazán extrovertált, nem igazán foglalkoznak azzal, hogy publicitást szervezzenek termékeik, szolgáltatásaik köré.

Ez a fajta zárkózottság az egyik oka annak, hogy mindig csak ugyanaz a tizenöt-húsz étterem, kávézó, boràszat szerepel a sajtóban. Ezek tulajdonosai nyitottabbak az új kommunikációs felületek használata iránt, rendszeresen találkoznak újságírókkal és eljárnak olyan turisztikai fórumokra is, amelyek segítségével képesek népszerűsíteni saját szolgáltatásaikat

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta el. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint: legalább ötször ennyi, ha nem több azoknak kulináris helyszínek száma, amelyek megérdemelnék, hogy figyelmet kapjanak a médiában különleges kínálatuk miatt.

Címkék:
Balaton, fagyi, cukrászda, fagylalt, kísérlet, cukrász, fagyizó, nyertes,