Kiderült, mikor nyit a Vörösmarty téri karácsonyi vásár: erre készülhet idén, aki kilátogat

Pénzcentrum2022. november 14. 15:16

November 18-án nyit az adventi vásár Vörösmarty Classic Xmas néven új szervezőkkel a háttérben, ugyanis nem jött létre megállapodás a korábbi szervező, a Budapest Brand és Belváros Önkormányzata között az idei vásár megvalósítására vonatkozóan.

November 18-án nyit az adventivásár Vörösmarty Classic Xmas néven. Idén nem a főváros, hanem az Advent Bazilika esemény szervezői kaptak az idei esztendőre elvi hozzájárulást a Vörösmarty téri vásár szervezésére - írta meg korábban a Pénzcentrum a Belváros Önkormányzatának sajtóközleménye alapján.

A vásár szervezésében olyan partnerrel kívántak együttműködésre lépni, aki kellő szakmai tapasztalattal, helyismerettel rendelkezik és a fenti elvek érvényesülése mellett tudja vállalni a vásár megvalósítását. Így kezdett tárgyalásba Belváros Önkormányzata a Budapest Branddel, amely során a felek között korrekt, többszöri, partneri egyeztetés zajlott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megszervezése ügyében. A Budapest Brand – a saját szempontjából érthető okokból – csak 2 évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni. Belváros Önkormányzata a Vörösmarty tér üzemeltetéséért, valamint az itt élőkért vállalt felelősségére tekintettel olyan együttműködést szeretett volna kialakítani, amely a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon. Mindezekre tekintettel nem jött létre megállapodás a Budapest Brand és Belváros Önkormányzata között az idei vásár megvalósítására vonatkozóan.

Az idén a térre érkezőket nem csak a kézműves portékát és a különböző gasztronómiai ínyencségek várják, hanem egy látványában megújult tér, aminek egyik legfigyelemfelkeltőbb pontja a Harisnyaházra kivetítésre kerülő óriás karácsonyfa. A tér egyik fő attrakciója a gyerekek nagy kedvence a pici mozdony, amit ingyenesen vehetnek igénybe a látogatók. 

Címkék:
vásárlás, Budapest, karácsonyi vásár, karácsonyfa, vásár, november, belváros, vásárlók, tér, karácsonyi nyitvatartás,