Itt a titkos út a Balatonra, Velencei-tóra és vissza Budapestre: így elkerülheted a hétvégi dugót

Pénzcentrum2022. augusztus 7. 10:57

A tegnapi kánikulát sokan töltötték ezen a hétvégén is a Balaton mellett, az esti lehűlés miatt azonban többen korábban elindulhatnak vissza a fővárosba. Nyáron szinte állandó a dugó hétvégén Budapestről a Balaton és Velencei-tó felé vezető M7-en, és sokszor az elkerülő utakon is. A visszaúton is nagy eséllyel lehet dugó. Létezik azonban egy kerülőút, amelyről kevesen tudnak, és garantáltan gyorsabb, mint az autópályán.

Ezen a hétvégén is sokan utaztak a Balatonhoz nyaralni, vagy csak 1-2 napra, a lehűlés miatt azonban sokan hamarabb felkerekedhetnek hazafelé. Általános tapasztalat, hogy nyáron péntek délután, szombat délelőtt bedugul az M7-es, és sokszor még a GPS alkalmazások által javasolt kerülőutakon is csak araszolva lehet haladni. Visszafelé ugyancsak bele lehet futni dugóba a főváros felé. Szerencsére van megoldás.

Megmutatjuk, melyik a Pénzcentrum szerkesztőségének kedvenc kerülőútja. Akár ma a visszaútón, akár a nyár további részében is hasznos lehet, ha valaki tud erről az útvonalról, ugyanis torlódásra itt nem kell számítani és nagyjából 2,5 óra alatt meg lehet tenni a Budapest-Balaton távot. Az útvonal így néz ki a Balatonakarattyáig:

Budapest > Budaörs > Etyek > Alcsútdoboz > Vértesacsa > Lovasberény > 811-es út > Székesfehérvár > Sárszentmihály > Sárkeszi > Nádasdladány > Jenő > Füle > Balatonfőkajár.

A Velencei-tóhoz a fenti útvonalat követve Alcsútdoboznál kell Vértestarcsa felé venni az irányt, majd pedig a Lovasberény > Nadap útvonalon juthatunk el a tóhoz.

Ezen az útvonalon akár a magyar tenger, akár a főváros felé igyekszünk 2-2,5 óra alatt a nap bármelyik szakában meg lehet járni a távot, ráadásul a tájban is lehet gyönyörködni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, Budapest, dugó, autópálya, út, m7, forgalom, főváros, titok, torlódás, velencei-tó,