Szerda reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. május 5.)

Pénzcentrum2021. május 5. 07:45

Nem szeretnél lemaradni a hírekről, akciókról? Nem tudod követni az időjárásváltozást? Olvass el mindent egy helyen a Pénzcentrumon! Mutatjuk azokat az aktualitásokat, amelyekről érdemes tudni a mai napon. 2021. május 5., szerda.

Névnap

Györgyi

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 359.8 Ft
CHF: 327.84 Ft
GBP: 416.14 Ft
USD: 299.41 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX index: 0 Ft
OTP: 13880 Ft
MOL: 2140 Ft
RICHTER: 8615 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Május 5. szerda: A nap első felében főleg vékony magasszintű felhőzet lesz az égen, de a keleti határszélen és északon több lesz a felhő. Délelőtt fokozatosan megvastagszik a felhőzet, kora délutántól pedig északnyugat felől többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. A Dél-Alföldet és a Tiszántúlt csak az esti órákban éri el a csapadék, itt várható a legkevesebb mennyiség is. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik, miközben egyre nagyobb területen fordul át északnyugati irányba. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul. Késő estére 8, 16 fokra hűl le a levegő.

Május 6. csütörtök: Éjszaka csökken a felhőzet, majd napközben már ismét nagyobbrészt felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid napos időszakok várhatók. Elsősorban a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. A szél északnyugati, nyugati irányúról délnyugatira, délire fordul, nagy területen élénk, az északi megyékben többfelé erős lökések kísérik. A hajnali 3, 10 fokról délutánra 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Május 7. péntek: Délelőtt megvastagszik, záródik a felhőtakaró, és többfelé lesz eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati, nyugati szél. A hajnali 5, 12 fokról általában 13 és 19, egészen délen, délkeleten 20 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Estig nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz erős, viharos, hétfőn főleg az északi megyékben lesz erős a légmozgás. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar, majd hétfőn kissé csökken a csapadékhajlam. Átmenetileg vizes, nedves útszakaszok is előfordulhatnak. (2021.05.04)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Éjszaka még meleg, napközben egyre inkább hidegfronti hatás érvényesül. (2021.05.05.)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,