Szerda reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. február 3.)

Pénzcentrum2021. február 3. 07:45

Nem szeretnél lemaradni a hírekről, akciókról? Nem tudod követni az időjárásváltozást? Olvass el mindent egy helyen a Pénzcentrumon! Mutatjuk azokat az aktualitásokat, amelyekről érdemes tudni a mai napon. 2021. február 3., szerda.

Névnap

Balázs

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 355.39 Ft
USD: 295.15 Ft
CHF: 328.66 Ft
GBP: 402.98 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 44101.05
OTP: 13890 Ft
MOL: 2250 Ft
RICHTER: 8255 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Február 3. szerda: Az Északi-középhegység és az Alföld északkeleti részein egész nap marad a borult, párás időjárás, másutt ugyanakkor a megélénkülő, sőt több helyen meg is erősödő délnyugati szél hatására szakadozik, vékonyodik a felhőzet, így az előbb említett tájak kivételével rövidebb-hosszabb időre a nap is kisüthet. Délelőtt az északkeleti tájakon is megszűnik a csapadék, majd némi szünetet követően késő délutántól, estétől ugyancsak az északi megyékben ismét eleredhet az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 7 és 12 fok között alakul, ám az Északi-középhegység tartósan borult részein ennél több fokkal hidegebb, míg a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Február 4. csütörtök: A változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Reggel már csak kevés helyen lehet gyenge, napközben pedig nem valószínű csapadék. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, az ország északi felén helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Február 5. péntek: Éjszaka délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de főként nyugaton és délen lehetnek felszakadozások, rövid napos időszakok. Eleinte elszórtan, majd több helyen várható eső, de északnyugaton kicsi a csapadék esélye. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között alakul, hazánk északkeleti felén lesz a hidegebb, délnyugati felén az enyhébb idő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Helyenként pára, ködfoltok nehezíthetik a közlekedést, illetve szórványos jelleggel lehet gyenge csapadék. Ennek hatására átmenetileg nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyeket terheli meg jobban.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, nyugdíjas, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, nagybevásárlás, kína, bux, névnap, dax, 90 napos időjárás előrejelzés,