Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. október 29.)

Pénzcentrum2020. október 29. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2020. október 29.

Névnap

Nárcisz

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 368.68 Ft
USD: 313.58 Ft
CHF: 344.95 Ft
GBP: 408.41 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 32336.24
OTP: 9785 Ft
MOL: 1547 Ft
RICHTER: 6450 Ft

Skandináv lottó

Országos középtávú előrejelzés

Október 29. csütörtök: Északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délelőtt keleten helyenként szakadozottabb lehet a felhőtakaró. A látási viszonyok napközben fokozatosan javulnak. A késő délelőtti óráktól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon esetleg zivatar is kialakulhat, addig legfeljebb szitálás fordulhat elő. Késő délutántól északnyugat felől megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet. Megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Október 30. péntek: Kezdetben átmenetileg felszakadozik, majd nyugat felől ismét elkezd megnövekedni a felhőzet, ám ennek üteme lassú lesz, így keleten még hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Elszórtan alakulhat ki gyenge eső, zápor, erre nagyobb esély északon, északnyugaton van. A délután második felétől sok helyütt megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Október 31. szombat: Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd szakadozni kezd a felhőzet, és felhőátvonulások várhatók, emellett néhány órás napsütés valószínű. Elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az erős, néhol viharos északi, északnyugati szél délutánra jelentősen mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között várható. Északkeleten lesz a hűvösebb, még nyugaton a melegebb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Éjszaka ismét többfelé képződhet köd, így hirtelen nagyot eshet a látástávolság. Csütörtökön hidegfront vonul át többfelé csapadék kíséretében, így vizes, csúszós útszakaszokra is számítanunk kell. Vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hideg fronthatás várható, fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet az erre érzékenyeknél.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax, csok hírek,