Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. szeptember 29.)

Pénzcentrum2020. szeptember 29. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2020. szeptember 29.

Névnap

Mihály

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 366.14 Ft
USD: 313.78 Ft
CHF: 339.40 Ft
GBP: 402.99 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 33150.26
OTP: 9440 Ft
MOL: 1664 Ft
RICHTER: 6770 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Szeptember 29. kedd: Többnyire erősen felhős lesz az ég. Napközben inkább csak átmeneti felszakadozások lehetnek, de késő délutántól akár nagyobb területen is csökkenhet a felhőzet. Elszórtan alakulhat ki eső, zápor, északkeleten néhol zivatar is lehet. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. Késő estére jobbára 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szeptember 30. szerda: A Dunántúlon és délutánig a középső megyékben közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az ország északkeleti, keleti harmadában azonban erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délutántól már a középső tájakon is erősen felhős idő lesz jellemző. Nagyjából a Budapest-Szeged vonaltól keletre sok helyen várható eső, zápor, az északkeleti megyékben érdemi mennyiség eshet. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul, de az északkeleti megyékben csak 13, 16 fok lesz.

Október 1. csütörtök: Jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Nyugat- és Délnyugat-Dunántúlon szakadozottabb lesz a felhőzet. A Győr-Szeged vonaltól keletre sok helyen lesz eső, zápor, az északkeleti határvidéken zivatar is lehet. Az északnyugati, nyugati szél csak kevés helyen erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 ás 22 fok között alakul, a nyugati, délnyugati megyékben lesz a melegebb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Estig a közlekedés meteorológiai feltételei kedvezőek lesznek, viszont estétől délnyugat felől érkezik csapadék, így egyre többfelé válhatnak csúszóssá az útszakaszok. Hétfőn is nedves utakkal szembesülhetünk. Éjszaka feltámad a szél, a Dunántúlon viharos lökések is nehezíthetik az iránytartást.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Ma meleg-, holnap már a hidegfrontra érzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,