Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. június 27.)

Pénzcentrum2020. június 27. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. június 27., szombat.

Névnap

László

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 355.60 Ft
USD: 316.74 Ft
CHF: 334.16 Ft
GBP: 390.85 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 36360.44
OTP: 11300 Ft
MOL: 1879 Ft
RICHTER: 6575 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Június 27. szombat: Sok napsütés várható. Nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, napközben a Dunától keletre helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Késő délután, este az Alpokalja fölé is besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, de zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Június 28. vasárnap: Nagyrészt napos időre számíthatunk északkeleten erőteljesebb, másutt többnyire gyenge gomolyfelhő-képződéssel. Északkeleten szórványosan, másutt elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de északkeleten megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 33 fok között alakul, de északkeleten napközben egy-két fokkal hűvösebb lehet.

Június 29. hétfő: Eleinte túlnyomóan napos idő lesz, majd a déli óráktól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Kezdetben a délnyugati, majd az északnyugati szél megerősödik, késő délután néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között valószínű.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Eleinte az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, és inkább csak nyugaton, illetve keleten, északkeleten fordul elő zápor, zivatar. Pénteken többfelé számítani kell záporokra, zivatarokra, nagyobb számban a délutáni, esti órákban, főleg az északi országrészben, ott helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak, felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Gyenge melegfront jellegű hatás miatt előfordulhat fejfájás, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,