Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. május 23.)

Pénzcentrum2020. május 23. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. május 23., szombat.

Névnap

Dezső

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 349.82 Ft
USD: 320.82 Ft
CHF: 330.24 Ft
GBP: 390.61 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 35050.92
OTP: 9720 Ft
MOL: 2000 Ft
RICHTER: 6760 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Május 23. szombat: Fokozatosan keleten is megnövekszik a felhőzet, országszerte erősen felhős idő lesz a jellemző. Napközben nyugaton és középen lehet eső, késő estétől északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként viharos széllökésekkel, esetleg felhőszakadással kísért zivatarok is kialakulhatnak. Napközben a keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. Késő este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 15 és 24, késő este 12 és 17 fok között valószínű.

Május 24. vasárnap: Reggel még erősen felhős idő lesz többfelé esővel, záporral, főként délkeleten néhol zivatarral, majd északnyugat felől gyorsan felszakadozik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő esz, és már csak helyenként lehet záporeső. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel és délelőtt viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Május 25. hétfő: Délelőtt felhős lesz az ég, majd gomolyosodik a felhőzet, eleinte kevesebb, délután több napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél napközben ismét nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Általában száraz utakon autózhatunk. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, eleinte helyenként erős lökések kísérik, amelyek nehezíthetik az iránytartást.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Meleg-, majd estétől hideg fronthatás várható. Fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság többeknél előfordulhat. Csökken a teljesítőképesség.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,