Ezt mégis hogy gondolta? Újabb román horrortrélert kapcsoltak le + VIDEÓ

Pénzcentrum2019. szeptember 4. 08:45

Újabb román horrortrélert kapcsoltak le a hatóságok. A túlsúlyos vontatmány gazdáját megbírságolták.

A Szigetszentmiklós Autópálya Alosztály munkatársai 2019. szeptember 1-én 22 óra 30 perc körül ellenőriztek egy román hatósági jelzésű járműszerelvényt az M0 autóút jobb pályatest 24100-as méterszelvényében.

A tengelysúly mérés során az egyenruhások megállapították, hogy a rakomány közel másfél tonnával haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget. A rendőrök a járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki túlsúlyos járművel való közlekedés miatt - áll a Police.hu beszámolójában.

Elemezzük egy kicsit a látottakat: emberünk egy kisbusz után kötötte az utánfutót, rajta egy VW Golffal, ez eddig oké.

Ámde a sofőr mindezt megfejelte egy teherautó, vagy traktor utánfutóval is, amit a jó ég tudja, hogy rögzített.

A videón látható, hogy a rakomány súlya jócskán meghaladta a vontató kisbuszét, ami teljesen szabálytalan - a KRESZ szerint ugyanis vontatmány össztömegének kevesebbnek kell lennie, mint az azt vontató jármű össztömege.

Simán bejöhetnek az országba

Az esetek kapcsán korábban megkerestük a rendőrséget, akik kérdésünkre válaszolva közölték, hogy kiemelten ellenőrzik az autópályán, autóúton a vontatással, illetve az M1, N1 kategóriájú járművek megterhelésével kapcsolatos szabályok megtartását.

A közlekedésbiztonsági helyzet javulását célzó komplex közlekedésrendészeti ellenőrzések keretében ezen szabályok megsértése miatt 2018-ban 1004, míg 2019 első hat hónapjában 627 járművezetőt szankcionáltunk

- írta az ORFK kommunikációs osztálya, a büntetéseket a szabálysértési törvény rendelkezései alapján szabták ki. Ennek alapjá a kemény pénzbüntetés mellett akár el is kobozhatják az érintett járműveket, a sofőr jogsiját pedig bevonhatják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Arra a kérdésünkre nem tudtak választ adni, hogy melyik volt a legkirívóbb eset, amivel találkoztak, de azt elárulták, hogy gyakorlatilg nem lehet megakadályozni, hogy ezek a nepperek, és életveszélyes vontatmányaik bejussanak az országba.

Ugyanis a schengeni övezeten belül nincsen állandó határellenőrzés, így a nyugatról jövő horrorkonvojok simán beléphetnek Magyarországra.

Egyedül annyit tudnak tenni a rendőrök, hogy az érintett útszakaszokon fokozttan ellenőriznek.

 

Címkék:
utazás, autópálya, veszély, román, balesetveszély, police.hu, tréler, horrortréler, nepper, schengeni övezet,