Pénzcentrum • 2016. november 16. 15:03
Kijött a 2017-es G&M étteremkalauz. Megnéztük, vajon tényleg minden ember megengedheti-e magának, hogy toplistás helyen vacsorázzon.
Hetek óta tűkön ültünk, de végre megjelent a 2017-es Gault&Millau (ejtsd gó-mi-jó) Magyarország étteremkalauz, amelyben ezúttal 231 hazai étterem és 569 bor tesztje kapott helyet. De ne is szaporítsuk tovább a szót, az év étterme a
További díjazottak:
- Az év konyhafőnöke: Pesti István (Platán étterem, Tata)
- Az év étteremtulajdonosa: A Rosenstein család (Rosenstein vendéglő, Bp.)
- A magyar gasztronómia reménysége: Garai Ádám (Olimpia étterem, Bp.)
- Az év feltörekvője: Pajta bisztró (Őriszentpéter)
- A vidék vendéglője: Kisvendéglő a Hargitához (Békéscsaba)
- Alternatív vendéglátás: Beszálló Food Bar (Bp.)
A legmagasabb pontszámot kapott éttermek a 2017-es kiadványban:
- 17 pont: Onyx étterem
- 16 pont: Alabárdos Étterem; Costes restaurant; Laci!Konyha!
- 15 pont: Babel Budapest étterem; Borkonyha; Olimpia étterem; Csalogány 26 étterem; Salon restaurant; St. Andrea wine&gourmet bar; Anyukám Mondta étterem; Fausto’s Ristorante; Mádi udvarház/Gusteau; Arany Kaviár Étterem; Innio wine bar; Costes Downtown; Platán restaurant&café; Tanti étterem
Ennyiből vacsizhatsz meg...
Mivel a kiadvány, díjkiosztóval egybekötött, bemutatóján a kalauz francia igazgatója, azaz Côme de Chérisey hangsúlyozta, hogy
NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!
Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)
így a Pénzcentrum kíváncsi volt, hogy vajon tényleg "minden középosztálybéli ember ki tudná fizetni", ha a vasárnapi újházi és rántott hús kombó helyett inkább valamelyik toplistás étterembe menne el a családdal. Nos, íme egy főre vetítve az átlagos költségek (ital és szervizdíj nélkül):